Meedoen aan bodybuildind wedstrijd

Het starten met een voorbereiding voor bodybuilding wedstrijd

Gefeliciteerd! Je hebt de stap genomen om te zetten ik ga meedoen aan een bodybuilding wedstrijd. Ondanks dit makkelijk is om te zeggen wil ik je de voor waarschuwen dat je hier niet te ligt over moet nadenken.

Het meedoen aan een bodybuilding / fitnesswedstrijd is niet zoals elke andere sport, je kunt deze niet van de rest van je leven scheiden. De voorbereiding zal effect hebben op elk aspect van leven, tot aan je seksleven aan toe. Dit klinkt misschien raar, maar dat is de waarheid.

Het is belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Ben ik er klaar voor om de aankomende maanden precies mijn voedingsinname bij te houden?
  • Ben ik er klaar voor om harder te trainen dan ik ooit heb gedaan?
  • Ben ik er klaar voor om honger te hebben korte en langere perioden?
  • Ben ik er klaar voor om door perioden te gaan met weinig energie en motivatie?Tracken van voeding voor bodybuidling wedstrijd
  • Ben ik er klaar voor om veranderingen door te gaan inclusief droevig zijn, geïrriteerd en malaise?
  • Ben je ok met het feit dat je minder buiten de deur kunt eten met vrienden en familie?
  • Ben je ok met het feit dat je minder vaak seks gaat hebben?

Dit is een korte lijst van dingen je gaat mee maken, en het is belangrijk jezelf af te vragen of je er klaar voor bent. Het meedoen aan een wedstrijd kan een van de meest waardevolle ervaring zijn die je door gaat, maar het kan ook een van de zwaarste keuzes zijn die je maakt.

En het incorrect doen kan serieuze gevolgen hebben. De verkeerde begeleiding en advies kan een negatieve impact hebben op de gezondheid van mensen en relaties.

Mijn doel is met dit blog je de informatie te geven om in je beste shape te komen met het minimaliseren van nadelige gezondheidseffecten en voorkomen van fouten die zoveel andere maken. Deze fouten heb ik ook gemaakt en deze wil ik je laten voorkomen.

Om te beginnen, laten we beginnen met iets eenvoudigs. Jij. Jouw geschiedenis, je trainingsgeschiedenis en dieet geschiedenis om precies te zijn.

Wat is er nodig om mee te doen aan een bodybuilding wedstrijd?

Ideaal, wil je al enige ervaring hebben met krachttraining. Ik bedoel hier niet mee dat je een 40 jarige gymrat moet zijn, dan kun je nog steeds meedoen, maar dat je minimaal een jaar consequent aan krachttraining doet. Liever nog twee jaar als ik eerlijk bent. Gedurende deze periode is het belangrijk dat je de basisoefeningen onder de knie krijgt met een goede uitvoering en een goede basis voor kracht opbouwt.

Daarnaast is het belangrijk te begrijpen dat je nooit helemaal klaar zult zijn voor het podium. Op een bepaald moment moet je gewoon gaan starten. Dat is hoe het is. Als je voor het eerst gaat beginnen, verwacht niet gelijk dat je het overall gaat winnen. Nadat je hebt meegedaan aan je eerste wedstrijd, weet je precies wat je moet gaan verbeteren. Zodra je weet dat je mee wilt doen en je traint consequent, kies een wedstrijd en ga ervoor.

Hoe voorkom je dat je niet voor schut staat de eerste wedstrijd? Zorg ervoor dat je droog genoeg bent. Als je echt droog bent, zul je nooit voorschut staan.

Een ander belangrijk aspect is niet continu mee te willen doen met wedstrijden. Zo maak je geen progressie. Je gaat jezelf constant uithongeren, je krijgt negatieve metabolische aanpassingen. Daarnaast ga je niet genoeg tijd hebben om kwalitatieve spiermassa te bouwen, waardoor verbeteringen niet gebeuren voor de volgende wedstrijd.

Kies daarom voor 1 of 2 wedstrijden over een aantal maanden en sluit dan je wedstrijdseizoen af. Neem de feedback van de juryleden, welke zullen variëren per jurylid, en ga verder vanuit daar.

Onthoud goed, je gaat je continu vermoeid voelen, je gaat honger ervaren en je bent continu aan het denken over eten. Ben je niet in de juiste mentale mindset of positie in je leven, doe het dan niet.

Ben je net ontslagen of heb je net een kind gekregen, dan wil je misschien niet meedoen. Daarentegen is erg geen perfecte situatie. Het is belangrijkste het beste te geven gezien de tijd die je hebt. Hoe die tijd is iets wat je zelf moet beoordelen. Het is een mentale, psychische en emotionele uitdaging, maar dat is ook onderdeel van de beloning aan het einde.

P.S. Wanneer je er klaar voor bent… hier zijn 2 manieren hoe ik je kan helpen met jouw doelstellingen.

  1. Volg mijn 30 dagen videocursus over hypertrofie.

In deze videocursus van 30 dagen leg ik alle basiskennis uit die je nodig hebt om jouw lichaam te gaan transformeren. — Klik hier.

  1. Doe mee met het Dominate Your Life programma.

Dit is een programma waarbij ik je 1-op-1 ga begeleiden. Hierbij bestaat ook de mogelijkheid om naar een wedstrijd toe begeleid te worden door mij persoonlijk.

Om naar het programma te gaan —- Klik hier