Wie is Frank den Blanken?

IMG_6348-2

Frank den Blanken

Mijn naam is Frank den Blanken en ben geboren in Gouda en woon tegenwoordig in IJsselstein. Ik ging voor de meeste jongeren tegenwoordig een normaal leven in. Je doet je studies, in mijn geval, ICT en op het moment dat het niet meer uitkomt stop je met je sporten daarnaast. Hier was ik dan – 15 jaar – bezig met mijn 2de stage voor mijn ICT opleiding Digitaal Rechercheur. Bijna 1.90 m lang al en 72 kg, gestopt met teamsporten, omdat het niet te combineren was met 40 uur stage en nog werken in het weekend in de horeca. Daarom ging ik samen met mijn vader sporten bij een soort revalidatiecentrum om mijn conditie te onderhouden. Hier was mijn eerste aanraking met krachttraining. De systemen werkten op luchtdruk. Ik merkte al vrij snel dat ik enorm snel kracht kon opbouwen, ondanks dat ik van de instructeurs daar niet al te veel mocht doen, vanwege mijn leeftijd.
Eindelijk had ik iets gevonden met sport waarvan ik dacht ‘hier heb ik echt talent voor’. Het begon mij te interesseren. Lezen op verschillende forums, video’s kijken op YouTube. Was ik niet aan het trainen, dan was ik wel aan het leren. Flex Magazines, Muscle en Fitness waren tijdschriften die ik continu las. Daardoor wilde ik zelf ook groter worden. Ik weet nog goed dat ik met 2 andere stagiaires op YouTube filmpjes erover aan het bekijken was en we kwamen een filmpje tegen van Flex Wheeler. Deze man was gigantisch, maar alles klopte in verhouding. Ik dacht ‘zo wil ik worden, ik wil niet dat lange slungelige lichaam van nu hebben. Ik wil dat hebben, dat straalt kracht uit!’

Ik begon alles van hem te lezen wat ik kon vinden, keek zijn Dvd’s en sloeg alles op als informatie en begon mijn transformatie. Ik maakte een plan. Ik moest veel groter gaan worden en zo snel mogelijk natuurlijk en ik wilde minder verlegen zijn. Ik had een baan in de horeca in het weekend en ging deze gebruiken om aan die verlegenheid te werken.

Opleiding Digitaal Rechercheur

Opleiding Digitaal Rechercheur

In 6 maanden tijd ging ik van 72 kg naar 97 kg. Dit was natuurlijk niet allemaal schone spiermassa. Ik zat in mijn groei en at zoveel als ik kon. Een letterlijk voorbeeld van wat ik at: ontbijt een ovenschaal met Brinta, 2 bananen en 6 eieren. 1½ uur later was het tijd voor 6 krentenbollen. Rond het middag uur nam ik 8 bruine boterhammen met 4 plakken kipfilet per stuk, 2 uur later weer en nog 2 uur later weer. Ja, dat zijn 24 boterhammen. Dan het avondeten van mijn moeder, daar at ik zeker 2 grote borden van weg. Dan was het trainingstijd. Een grote weight gainer shake daarna. Kwam ik thuis, at ik nog een hele zak eierkoeken leeg en voor het slapen een grote bak magere kwark met een appel. Dit hield ik zes maanden vol. Tevens is dit een boost voor je zelfvertrouwen. Je behaalt een doel. Je toont jezelf wat je kan. Dit hielp enorm voor mijn verlegenheid en mensen die mij daarna leerden kennen, konden bijna niet geloven dat ik eerst verlegen was.

Iets waar ik ook in uitblink is discipline. Ik kan letterlijk elke dag hetzelfde eten gedurende het hele jaar, als ik in mijn hoofd heb dat het goed is. Tegenwoordig weet ik dat het beter is om veel meer variatie te houden, maar toen was ik net een machine. Veel mensen hebben problemen met naar de sportschool gaan, dat begrijp ik zeer zeker. Maar als je in de juiste flow zit en je haalt resultaat, dan kan je niet wachten om te gaan.Het is een investering voor jezelf.
Tachtig procent van de mensen die naar de sportschool gaat haalt het gestelde doel niet. Ze komen niet of te weinig, trainen niet op de juiste manier voor hun doel en blijven met hun gedachte bij de dagelijkse beslommeringen. Op deze manier wordt het doel niet behaald en raken ze gedemotiveerd.

HBO Sport & Bewegen

HBO Sport & Bewegen

Nadat ik mijn studie Digitaal Rechercheur had afgerond , wilde ik het HBO gaan doen. Ik wist meteen dit moet iets fysieks worden. Ik wil geen kantoorbaan van 9 tot 5 en naar een scherm zitten staren. Ik wil iets doen wat ik leuk vind. Na verschillende studies bekeken te hebben, begon ik aan de studie Sport & Bewegen. Daar heb ik veel geleerd over hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en hoe het werkt. Trainingsleer over hoe je training het beste kan indelen en didactiek voor de juiste manier van lesgeven. Voeding was ook een belangrijk onderdeel voor het ontwikkelen van een gezondere levensstijl. Motiverende gespreksvoering op hoe op de juiste manier mensen gemotiveerd te houdent tijdens veranderingen van zijn of haar leefstijl.

Tijdens mijn studie heb ik ook geleerd met verschillende doelgroepen te werken. Voorheen was ik alleen gespecialiseerd in groter worden. Hier heb ik geleerd om mensen met obesitas op een gezonde manier te laten afvallen en met kinderen en mensen met een beperking te werken. Medische fitness ben ik gaan ontwikkelen bij mijn stage die ik heb gelopen bij een fysiotherapie in Houten. Ik heb daar veel geleerd over de verschillende aandoeningen die er zijn en hoe je deze het beste kan trainen op een veilige manier.
Naast mijn studie ben ik ook als instructeur aan de slag gegaan in een sportschool (Gold’s Gym in Nieuwegein). Hier ontdekte ik een echte passie voor het helpen van mensen met hun doelstellingen.

In ruim 4 jaar tijd heb ik honderden mensen geholpen met het bereiken van hun doelen. Variërend van +50 kg afvallen tot +20 kg aankomen, tot aan mensen die aan bodybuilding / bikini-wedstrijden wilden meedoen.

Wedstrijdbegeleiding ben ik mee begonnen in 2011 bij de toemalige wedstrijd Flex Cup (heet nu S.A.P. cup). Sindsdien heb ik tientallen atleten begeleid richting wedstrijden. Onder zijn team vallen onder ander Bo van den Brink (winnares Iron Maiden 2015), Marcel Luijsterburg en Anne Wildvank.

Tevens heb ik ook verschillende fitness- en voedingsopleidingen gedaan in het binnen- en buitenland. Fitness en voeding zijn constant innoverend bezig en je kennis op peil houden is iets wat ik heel belangrijk vind. Door mijn passie ervoor zal ik altijd blijven doorleren en nooit erop uitgekeken raken. De studies die ik voornamelijk heb gevolgd hebt zijn over sportvoeding, functionele medicijnen, supplementen, oefening executie en biomechanica van het menselijk lichaam. Cursussen heb ik onder andere gevolgd bij Overload Worldwide (TOP Trainer A, Mylogenics Release, Mylogenics Activation, Mylogenics Rehab, Personal Hormonal Profiler), Bayesian Bodybuilding van Menno Henselmans, MI40 van Ben Pakulski.

Gedurende jaren heeft hij samengewerkt / geleerd van de volgende personen: Bas Willemsen, Coen Luiken, Ben Pakulski, Vince del Monte, Kassem Hanson, Joe Bennett, Glen Gravenbeek, Marjolein Schilperoort, Menno Henselmans en nog vele andere.

Met Bas Willemsen en Coen Luiken

Met Bas Willemsen en Coen Luiken

Met Ben Pakulski

Met Ben Pakulski

Met Vince del Monte

Met Vince del Monte

Met Kassem Hanson

Met Kassem Hanson

Met Bo van den Brink

Met Bo van den Brink