honger

Hoe voorkom je dat je te veel eet als je honger hebt?

Vandaag wil ik het gaan hebben met je over honger. Één van de grootste problemen tijdens een dieet is: “hoe ga je om met honger?” Wat doe je als je trek ervaart?
Ik ga je uitleggen hoe hiermee om te gaan.

Eerst de waarheid over honger. Regelmatig is honger een gevoel dat hedonic honger heet. Hedonic honger is als je uit emotie eet. Dit is eten van voeding om je happy te voelen, in plaats van dat je lichaam het echt je nodig heeft.

Waarom bestaat emotie eten?

Je lichaam is gewend te eten volgens een bepaald ritme. Ditzelfde ritme zorgt ervoor dat we gewend zijn op gezette tijden te eten. Zodra we een verandering willen maken aan dit ritme gaat je lichaam protesteren. Je lichaam wil in de basis niet veranderen.

Alleen kun je je lichaam en mind wel trainen om te veranderen. Jij bent in controle, jij kan de baas zijn.

Dat het lichaam in de basis niet wil veranderen zorgt er bijvoorbeeld voor dat het overgewicht wereldwijd aan het stijgen is.

Maar als jij de controle kunt krijgen over je honger, en je gaat gewicht verliezen, kan jij je lichaam transformeren! Je mentale gedachten veranderen letterlijk jouw leven.
De beste optie voor verandering is een vaste structuur aanleren, nieuwe rituelen, zodat je lichaam gewend raakt aan wanneer je eet. Hiernaast is het belangrijk om een plan maken omtrent de momenten dat je het lastig hebt en honger ervaart.

Het is belangrijk te beseffen wat het verschil is tussen honger en psychologische honger. En hoe je hiermee omgaat. Uiteindelijk is afvallen namelijk niet zo ingewikkeld. Je moet meer bewegen en minder eten. Maar dit is moeilijker om uit te voeren dan het in eerste instantie lijkt

Daarom is het belangrijk dat jij gaat terugvechten tegen je lichaam dat in de basis niet wil veranderen.

Je beste wapen tegen honger

Structuur creëren is daarom je beste wapen tegen honger. Het geeft je het bewustzijn of je aan het eten bent uit verveling, of omdat je eten echt nodig hebt.

En het is niet zo dat wanneer je honger ervaart je gelijk spiermassa aan het verliezen bent (in mijn afgelopen Shredding programma’s zijn tientallen deelnemers meer dan 6% van hun lichaamsgewicht verloren aan vetmassa zonder spiermassa te verliezen)!!

Drie strategieën tegen honger

Hier een aantal strategieën om te gaan met honger:

  • Drink voldoende water. Dit heeft voordelen voor het verliezen van vet, ontgiften van je lichaam, het houdt je maag vol. Neem overal water mee naar toe.
  • Blijf bezig. Vul je agenda met de meest belangrijke taken in de ochtend. Als je eenmaal een positieve flow hebt, zorgt dat de voor dat de rest van de dag ook beter gaat en minder honger ervaart.
  • Drink koffie. Koffie zorgt ervoor dat honger onderdrukt wordt. Andere dranken zoals Monster Zero of Red Bull light helpen hier ook bij.

Stel jezelf de vraag voor je iets wil gaat eten: ‘Hoe voel je over 10 minuten, 10 uur en 10 dagen na het eten van dit’?

Ervaar jij vaak honger of eet jij vaak uit emotie? Ik heb nog veel meer slimme strategiën om jouw doel te behalen zonder honger en emotie eten.

Als je hierbij meer hulp wil, woensdag 13 februari gaat mijn Shredding programma van start.

Dit is een traject van 12 weken waarbij ik jou ga begeleiden in training en voeding.

Klik hier voor meer informatie.
Shreddingprogramma