Het grootste probleem waardoor er geen resultaat word geboekt?

Je gaat dag in dag uit naar de sportschool en na een half jaar maak je de score op. Je staat voor de spiegel en je ziet bijna geen vooruitgang. Hoe kan dat toch, denk je? Bekent verhaal? Lees dan verder…..

Het grootste probleem waardoor er geen resultaat word geboekt is voeding. En de dan de hoeveelheid voeding die een persoon neemt. Hoeveel je mag eten per dag is afhankelijk van je doel. Wil je aankomen in spiermassa of wil je vetmassa verliezen?

De juiste grote van de porties die je gaat eten is dan belangrijk. De maaltijd frequentie per dag heeft daar geen invloed op. Dit is een mythe, vaak word er gezegd dat er 6 ‘kleine’ maaltijden per dag gegeten moeten worden. Dit is niet zo. Het gaat uiteindelijk om de energiebalans. Het aantal kcal dat jij tot je neemt en het aantal kcal dat je verbruikt. De balans daarin geeft aan of jij aankomt of afvalt.

Er zijn genoeg methoden om erachter te komen hoeveel kcal jij per dag mag hebben.

Om te leren hoe jij je kcal kan berekenen kijk op: https://frankdenblankenpt.nl/voeding-2/.

Je kcal bijhouden kan door bijvoorbeeld een app op je smartphone te gebruiken. MyFitnessPal gebruik ik bijvoorbeeld zelf. FatSecret is een andere bekende en zo zijn er nog meer waarmee jij precies kan bijhouden hoeveel kcal je per dag binnen mag krijgen.

Heb je hier nou totaal geen zin in? Of wil je een methode die je kan toepassen om toch controle te houden zonder dat je letterlijk alle calorieën aan het tellen bent?

Dat is er nog een methode waarbij je gebruik maakt van de grote van je hand. Het Hand Measure system.

De grote van je hand veranderd niet (tenzij je gebruik maakt van bepaalde stimulerende middelen), en je hebt hem altijd bij en daaorm is het een makkelijke tool om mee te meten.

  • Een open handpalm voor een portie eiwitten.
  • Een gesloten vuist voor een portie groente.
  • Een gebogen handpalm voor een portie koolhydraten.
  • Een duim voor een portie vetten.

Dan is er nog een verschil tussen mannen en vrouwen.

Voor een man geld het altijd x2. Dus bij het portie eiwitten is het voor de man 2x een open handpalm. Voor een vrouw is het 1x.

Door deze methode te hanteren komt een man bij 3 á 4 maaltijd per dag uit op ongeveer 2300 tot 3000 kcal per dag.

Een vrouw komt hierbij uit op 1200 tot 1500 kcal per dag.

Let op! Dit is een vrij algemene regel. Wil jij hem meer aanpassen op jou persoonlijk stuur Frank dan via Facebook een bericht en hij legt je uit hoe jij hem kan aanpassen voor jou.