Hoe kies ik de juiste sportschool uit?

Vooral wanneer je in een wat grotere stad woont, zie je soms de bomen door het bos niet meer als het gaat om sportscholen. Zoek je bijvoorbeeld een sportschool in Groningen? Dan kun je al kiezen uit meer dan 35 sportscholen, binnen een afstand van ongeveer vijf kilometer. Je doet er in onze ogen dus verstandig aan het aanbod te bekijken, voordat je ergens lid wordt. Om je een beetje op weg te helpen, geven wij je in dit artikel een paar praktische tips, zodat je gemakkelijk de sportschool vindt die het best bij jou past.

Bepaal wanneer je gaat sporten

Eén van de vele charmes van fitness is dat je over het algemeen redelijk vrij bent in het moment waarop je gaat sporten. Het is dan ook absoluut niet nodig om jezelf te verplichten elke dag op een vast moment te gaan. Toch kan het wel helpen om te bepalen wanneer je ongeveer verwacht te gaan trainen. Zal dit veelal voorafgaand aan je werk- of schooldag zijn, of juist daarna? Door dit te bepalen kun je de eerst proefles of proefweek zo timen, dat je ook echt een goed beeld krijgt van de sportschool op het moment dat jij er vaak zult zijn.

Wat ga je doen?

Sommige sportscholen zijn puur gericht op krachttraining, andere fitnessclubs staan vol met cardio apparatuur. Ook heb je nog clubs waar met name dans- en groepslessen worden aangeboden. Bedenk vooraf wat je doel is en met welke reden je lid wil worden bij een sportschool. Wij raden je aan hierbij niet alleen op het blote oog af te gaan, je ziet namelijk regelmatig dat de cardio en kracht apparatuur gescheiden is van elkaar. Het kan dus van buiten lijken alsof een sportschool enkel hometrainers heeft, terwijl dit zeker niet het geval is. Door goed te kijken wat er aanwezig is, voorkom je dat je al snel weer van sportschool moet wisselen.

Lees reviews van sportscholen

Gelukkig krijgen fitnessclubs steeds vaker goed uitziende en beter werkende websites. Toch blijft het vaak een gevalletje ‘de slager die zijn eigen vlees keurt’. Probeer te kijken of je via Google, of vergelijkwebsites als newgym wat reviews kunt lezen van huidige leden. Zo merk je snel genoeg of de mensen die al sporten bij deze sportschool tevreden zijn. Ondanks dat je er niet altijd te zwaar aan kunt tillen, kan het je zeker een indruk geven.

Neem de proef op de som

De beste manier om een sportschool te ervaren is en blijft in onze ogen een proefdag, proefles of proefweek. Bovenstaande tips helpen je echter met het selectieproces, zodat je niet bij 30 sportscholen een proefles hoeft te nemen. Heb je een proefles geboekt? Let dan eens op of je begeleiding krijgt, of je een rondleiding ontvangt en of men vraagt waarom je komt trainen. Voelt het goed? Dan kunnen wij je feliciteren: je hebt je nieuwe sportschool gevonden!

Meer informatie of review achter laten over je eigen gym?

Klik hier voor meer informatie.