Update MI40 Foundation program / Droger worden

Inmiddels ben ik 5 weken bezig met het testen van het nieuwe programma van MI40. Ik zit in de vijfde fase van het programma. De laatste fase waren vrij intensief met 8 trainingen in een week. Over 5 dagen gedaan. Je hebt dus 2 complete rustdagen. Maar ook een aantal dagen waar je 2x per dag traint. Gisteren (zondag) was een dag waar ik 2x moest trainen. ’s Ochtends vroeg mijn eerste training gedaan. Dit was een borst training van ongeveer 45 minuten. Bij 2x trainen op één dag wil je altijd ongeveer 6 uur tussen de trainingen houden om je lichaam te laten herstellen. ’s Avonds was een schouder training van ongeveer 35 min. De laatste training viel mij erg zwaar. Mijn energie was laag en had net 2 uur Personal Training geven.

Zodra je in een negatieve energiebalans zit, minder kcal binnen krijgen dan je verbrand, merk je dat je dagelijkse energieniveau steeds lager word. Dit is normaal. Zeker bij het volgen van een heftig programma ga je dit merken. Tijdens het geven van training merk ik niet echt dat ik minder energie hebt. Dit kwam pas toen ik aan het opwarmen was voor de training. Ik was continue aan het gapen en had niet het idee van dit gaat een geweldige training worden. Denk je dat, dan word het hem ook niet. Gelukkig bestaat er iets als oordopjes en Spotify om je op zo’n moment erdoorheen te slepen.

Dan wil ik het nu met jullie hebben over één van mijn doelen die ik heb gesteld en hoe ik van plan ben dat te bereiken.

Ik had recent een E-book gekocht om meer informatie over een onderwerp te lezen en kwam daar de volgende statistiek tegen:

Buik omvang:

  • Goed  –  46.5% van lengte
  • Zeer goed  –  45.5% van lengte
  • Uitstekend – 44.5%  van lengte

Ik vond dit wel een interessante. Buikomvang is zeker iets waar veel personen zich mee bezig houden. Ik ben zelf 192 cm en voor mij houd in dat een goede buik omvang volgens deze tabel ongeveer 89 cm is. En een uitstekende 85 cm. Momenteel zit ik nog op 92 cm. Dat is 3 cm verschil met een deze tabel. Mijn plan was mijn ‘cut’ vol te houden tot 1 september. Dan wil ik kijken of ik rond de 86 cm kan komen. Dat is nog 10 weken om bijna 6 cm buikomvang te verliezen. Dat klinkt als een leuke uitdaging vond ikzelf.

Hoe ben ik van plan dat voor elkaar te krijgen?

Dat is het eerste wat jij jezelf waarschijnlijk afvroeg.

Het plaatselijk verbranden van vetmassa is niet mogelijk. Dus extra buikspieroefeningen gaan het niet zijn. Er zijn naar mijn mening 2 opties:

  • Het algemene vetpercentage verlagen.
  • Darmen optimaal laten functioneren.

Hoe verlaag je het vetpercentage?

Het verlagen van je vetpercentage gebeurt door het creëren van een negatieve energiebalans. Door het blijven van deze negatieve balans over een langdurige periode zal het vetpercentage verminderen.

Zie dit blog om te leren hoe jij jouw voeding kan uitrekenen om jouw eigen vetpercentage te verlagen.

Darmen

Problemen met darmen komen veel voor in Nederland. Hieronder een aantal mogelijk oorzaken dat een slechte darmflora tot gevolg kan hebben:
• niet gevarieerde voeding
• antibiotica gebruik
• regelmatige consumptie van hoge hoeveelheden suiker
• teveel aan dierlijke vetten
• stress zowel psychisch als fysiek
• gebruik van klysma’s
• regelmatig diarree

Hoe zou je dit kunnen oplossen:

• rotatie diëten
• combineren van bepaalde voedingsstoffen
• vasten
• supplementeren met probiotica

Hiervoor heb ik voor mijzelf een nieuwe methode ontwikkeld. Ik ga testen of deze werkt en zal hier regelmatig updates over geven.

Heb jij een vraag over dit die je graag beantwoord wilt krijgen? Stuur een mail naar info@frankdenblankenpt.nl en ik beantwoord je vraag in een blog of video.