Wie is Frank den Blanken?

Ik ben geboren op 2 maart 1989 in Gouda, waar na ik direct ben verhuisd naar Nieuwegein en daar ook opgegroeid ben. Voor ik in de sportwereld terecht ben gekomen heb ik de opleiding ‘Digitaal Particulier Onderzoek’ gestuurd in Utrecht.

Na deze studie heb ik de overstap gemaakt naar HBO Sport & Bewegen en ben ik in de sportwereld aan de slag gegaan bij Gold’s Gym in Nieuwegein.

Ik ben daar begonnen als instructeur en binnen 2 jaar uitgegroeid tot manager. In 2014 heb ik het besluit genomen om voor mij zelf te beginnen en zo is Frank den Blanken PT ontstaan.

De voornaamste reden om zelfstandig verder te gaan was dat ik mijn eigen visie qua training en voeding verder wou uitbreiden. In de sportschool was ik de uitdaging kwijt en zocht een nieuwe challenge om verder te komen.

In 2014 ben ik begonnen als zelfstandig Personal Trainer, maar ik was na de sportschool niet van plan om elke wek 40+ uur training te gaan geven. Ik wou meer mensen helpen. En daarom ben ik toen gestart met naast Personal Training ook met Online Personal Training. Dit is als een bom ingeslagen.

De eerste dag dat ik het Online Personal Training publiceerde liep mijn mailbox onmiddelijk vast. Ik had nog nooit eerder zoveel mail gehad op één dag.

In mijn tijd bij Gold’s Gym heb ik meer dan 1000 personen een succesvolle lichaamstranformaties gegeven. Daarnaast had ik tientallen atleten begeleid naar verschillende wedstrijden op nationaal en internationaal niveau.

Met de start van de Online Personal Training gingen er veel mogelijkheden voor mij open. Ik kreeg de mogelijheid om meer personen te helpen bij het bereiken van zijn of haar doelen en zelf de kans om mijn eigen kennis nog verder uit te breiden.

In 2015 had ik alleen al samengewerkt met Ben Pakulski, Vince Del Monte, Charles Glass en Mr. Olympia Phil Heath.

Naast het geven van Online Personal Training heb ik ook nog meerdere boeken geschreven. Als eerste kwam het E-book uit “In 100 dagen tot Fitnessmodel“. Dit boek is in Nederland en België door meer dan 1000 personen gebruikt als blauwdruk voor een succesvolle transformatie.

Het Bikini FIT programma is ontstaan na een Online programma. Online had ik een programma voor dames met als doel Bikini FIT te worden. Na het voltooien van het programma kregen 5 winnende dames een fotoshoot en de winnaar kwam op de cover van het E-book. De winnares van de Bikini FIT programma was Jamie Lee Huitema.

In 2017 is het eerste hardcover boek van Frank den Blanken PT uitgekomen: ‘De Fitness Lifestyle‘ met op de cover Bo Wind. Die in 2015 de BodyFitness wedstrijd Iron Man / Maiden won en het klassement won van dame van de dag. In het boek leer je hoe een gezond fitness leefstijl kunt combineren met een dagelijks leven.

In 2016 ben ik begonnen met het uitbreiden van mijn onderneming. Ik ben samen met Marcel Luijsterburg begonnen met het geven van Musclecamps.

Muscelcamps in een trainingsweekend waar ik de oefening executie uitleg aan mede sporters en Personal trainers. In dit weekend leer je verder ook alle theorie over krachttraining en het opbouw van trainingsprogramma’s.

De voornaamste reden voor het geven van deze Musclecamps is dat dit een aspect is dat door alle fitnessopleidingen in Nederland genergeerd word. Het uitvoeren van oefeningen word weinig tot geen aandacht aan besteed. Hierdoor is het niveau van fitness in Nederland ten opzichte van andere landen erg laag en ik hoop met het delen van deze kennis dit aanzienlijk te gaan verbeteren.

Begin 2017 is de tweede opleiding er gekomen. Deze opleiding heet Practical Nutrition. Het doel van deze opleiding is het praktrische aspect van voeding voor een trainer verbeteren.

Als trainer in de sportschool komt er regelmatig een klant langs die een vraag over voeding heeft. Vanwege de vele onduidelijkheid is het vaak lastig om direct een correct antwoord te geven.

Met Practical Nutrition leer je alle handvaten om direct aan de slag te kunnen gaan. Je krijgt een toolbox met methoden om direct resultaat te kunnen gaan boeken.  De complete opleiding is wetenschappelijk onderbouwd en zowel in live training als online te volgen.