Muscle Camp 28/29 mei 2016

musclecamp1Op 28 & 29 mei 2016 ga ik samen met Marcel Luijsterburg onze eerste Muscle Camp organiseren!

Wat is dit voor Muscle Camp?

Het is een weekend waarbij je een opleiding krijgt aangeboden om succesvolle lichaamstransformaties toe te passen. Op jezelf, maar ook bij andere.

Hoe ben ik hierbij gekomen om dit te gaan geven?

Het begon allemaal een tijd terug toen ik bij een andere sportschool dan gebruikelijk aan het trainen was. Er was op dat moment een opleiding voor Fitnessinstructeur bezig. Heb ik weer dacht ik nog, ga ik ergens anders trainen is het hier druk met een opleiding. Afijn, ik gewoon mijn training doen. Tussen de sets door ga je toch automatisch een beetje meeluisteren. De opleider was een verhaal aan het vertellen over een nieuwe klant in de sportschool. “Je moet deze zo snel mogelijk een fiets kunnen uitleggen en dan door naar de volgende, max. 5 min per klant. Dat is de nieuwe standaard voor een instructeur.” Ik kon bijna mijn oren niet geloven. Dit is dus wat er nu veel gebeurd met opleiding. I.p.v. leren om mensen in een sportschool te helpen met zijn of haar doelen gaat het de commerciële kant op. En dat vind ik persoonlijk gewoon niet kunnen. Kwaliteit altijd boven kwantiteit.

Hierna ben ik samen met Marcel gaan kijken naar wat mogelijke oplossingen hiervoor zijn. En hebben wij besloten om een eigen opleiding op te richten. Totaal niet met de instelling een klant in de sportschool als commercieel nummer te zien, maar juist met alle focus op hoe iemand bij zijn of haar doel te helpen. Deze opleiding gaat puur over het veranderen van het uiterlijk, want wij hebben gemerkt dat hier de behoefte naar is. Dit camp is niet om sterker te worden of betere sportprestaties te leveren. Daarvoor zijn genoeg andere opleidingen in Nederland die dit prima kunnen uitleggen.

Wat komt er aan bod in het Muscle Camp?

Na een introductie gaan wij beginnen met theorie over de techniek van alle spiergroepen. Welke oefeningen zijn ideaal voor de lichaamsbouw van de persoon, hoe doe je een oefening correct uit voor optimaal resultaat, wat is de ideale opbouw van een trainingsschema op basis van het doel enz. Voor dit is onderdeel is geen basiskennis vereist. Aangezien van A tot Z alles opnieuw word uitgelegd. Let op, deze technieken zijn voor spieropbouw, niet direct om sterker te worden of sportprestaties te verbeteren maar puur op fysiek gericht.

Een aantal voorbeelden van vragen waarop je antwoord krijgt:

  • Waarom 92% van de mensen die traint in de sportschool geen resultaat haalt?
  • Waarom pull ups, deadlifts en lat pulldowns niet altijd in een trainingsschema voor een grotere rug moeten staan.
  • Waarom fysio’s goud geld verdienen aan schouderklachten / knieklachten, terwijl dit vaak komt door foute techniek.
  • Waarom tot falen trainen niet altijd nodig is.

Op dag 2 gaan wij het hebben over voeding. Enige basiskennis is hiervoor wel vereist. Wij verwachten dat je weet wat macronutriënten zijn en hoe je een eenvoudig voedingsschema kan samenstellen. Tijdens dit weekend gaan wij jou meer uitleggen hoe belangrijk het timen van je voeding is. Denk maar is aan de volgende symptonen:

  • Gapen tijdens trainen
  • Geen motivatie om te trainen (Dit is geen tekort aan pre workout!)
  • Afgeleid worden door telefoon etc.

Komt dat bekent voor? Dan zou je hier veel aan kunnen hebben.

Deelname aan het Musclecamp is € 239. Inschrijven kan via:

https://frankdenblankenpt.nl/index.php/product/musclecamp-28-29-mei/

Het Muscle Camp word gegeven bij Health club Gold’s Gym in Nieuwegein.

Lunch voor beide dagen is bij de prijs inbegrepen.

We zien je graag!

 

Marcel

Marcel Luijsterburg

IMG_6347-2

Frank den Blanken