Vele vragen zich af welke kruiden je nou wel kan gebruiken en welke beter niet? Het antwoord hierop isĀ eenvoudig. Alle kruiden en specerijen zijn in kleine hoeveelheden prima toe te voegen aan je maaltijden, tenzij je allergisch bent voor bepaalde stoffen. Let hierbij wel op dat je bij de zoutvariant de zee of himalayazout neemt! Tafelzout en dergelijke zijn enorm bewerkt.
Effecten van kruiden en specerijen
Naast het feit dat vele kruiden en specerijen lekker zijn om bij je maaltijd toe te voegen hebben kruiden en specerijen daarnaast ook nog eens veel positieve effecten. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel je bloedsuikerspiegel langzaam doet stijgen en wist je dat gember de opname van eiwitten in je lichaam versnelt. Verder hebben veel specerijen positieve effecten op verschillende ziektes. Zo heeft kurkuma een gunstig effect op tientallen werkingsmechanismen in de cel en heeft zwarte peper een gunstige invloed op de spijsvertering en helpt daarnaast bij opname van verschillende stoffen in het lichaam.