Hoe kan een Online Coach invloed hebben op jou?

Een Online Coach kan invloed uitoefenen op verschillende gewoonten van een cliënt. Als een cliënt deze bereid is te veranderen tenminste. De voedingsgewoonten die een Online Coach kan beïnvloeden zijn: de kennis over voedingsproducten, de verdelingen van de macronutriënten (koolhydraten, eiwitten, vetten), hoe je verzadigd kan raken, hoe vaak een cliënt eet per dag, hoeveel variatie een cliënt hanteert en zijn of haar alcohol consumptie.
Naast de invloed op voeding kan er ook invloed worden uitgeoefend op het beweeggedrag van de persoon. Hoe vaak de cliënt traint, met welke intensiteit / volume. Wat voor andere beweegactiviteiten er gedaan worden (denk aan overige sporten / dansen). Daarnaast kunnen er wijzigingen geadviseerd worden in hoe een cliënt naar zijn werk gaat. Bijvoorbeeld met de fiets in plaats van met de auto.

Het effect van Online coaching heeft ook effect op een aantal psychosociale eigenschappen. Denk aan het zelfvertrouwen van de cliënt. Hoe kijkt de persoon naar zichzelf in de spiegel? Durft de cliënt meer voor zichzelf op te komen? Ook het zelfvertrouwen hoe een cliënt in één-op-één gesprekken is kan veranderen. Het omgaan met stress kan positief beïnvloed worden. Dit door een betere time management door een gestructureerd leven en de ontspanning van de beweegactiviteiten.