A change of scenery

Sinds gisteren is er een nieuwe ontwikkeling die voor mij en voor vele andere die even wennen gaat zijn. Vanwege de introductie van mijn supplementen lijn die op komst is ben ik niet langer welkom bij de sportschool waar ik de afgelopen jaren getraind, gewerkt en training heb gegeven. Helaas gaat dit zo in de sportwereld en moet je daarop aanpassingen maken. Naast oplossingen zoeken voor de personen die ik training gaf in de gym, moest ik ook opzoek naar een andere sportschool om zelf te gaan trainen. Iets wat ik eigenlijk nog nooit heb hoeven doen.

Ondanks dat ik af en toe wel eens bij een andere sportschool ging trainen is het toch anders als je moet gaan kijken voor een sportschool waar je definitief gaat trainen. Waar veel mensen kijken naar uiterlijk en sfeer van een sportschool kijk ik persoonlijk meer naar de apparatuur. Wat zijn de mogelijkheden in de sportschool. Sinds gisteren ben ik in 5 verschillende sportscholen bij mij in de omgeving geweest. Elke weer compleet anders ingedeeld. Je ziet veel vergelijkkennissen, Life Fitness apparatuur verkoopt blijkbaar nog steeds heel goed. En apparaten zoals Rear Delt Fly en een Liggende Leg Curl zijn uiterst zeldzaam in de meeste sportscholen.

Nu begin ik beter te begrijpen waarover mijn coaching klanten het hebben als ze apparatuur niet hebben of het op een andere etage staat. Mijn standaard routine moest ik gelijk aanpassen en alternatieve oefeningen vinden. Je bent toch gewend aan je vaste apparatuur en de opties die ze hebben.

De trainingsbouw die ik voornamelijk gebruik ga ik vrij anatomisch te werk. Deze eerste oefening die ik voor een spier doe is altijd de meest verkortende positie die de spier kan maken. De tweede is het tegenovergesteld en is het verlengen van de spier. Daarna zorg ik dat er zoveel mogelijk bloed in komt. Vandaag maakte ik gebruik van Blood Starvation sets voor armen. Ook wel Kaatsu training genoemd. Hiermee knel je de kleine aderen af en zorg je voor een grotere spier zwelling in de spier zonder schade te creƫren. (Zie foto) Ondanks dat ik even moest wennen aan de nieuwe omgeving toch een goede training gehad.

Binnenkort meer over wat ik nu gaan doen.

Stay tuned!